Morbiditatea raportată de medicii de familie 1998-2011

Morbiditatea populatiei

Metodele de sănătate a populației din studiul său. Metode moderne de evaluare a stării de sănătate a populației și utilizarea acestora pentru planificarea măsurilor preventive. Calculul ratei mortalității infantile La rândul lor, medica și demografică sunt împărțite în indicatori ai mișcării naturale a populației fertilitate, mortalitate, creștere naturală a populației, speranță medie de viață, rata căsătoriei, fertilitate etc. Indicatorii vitali - și - sunt calculați pe baza înregistrării fiecărei nașteri și decese la Oficiul Registrului Civil Oficiul Registrului Civil.

Morbiditatea raportată de medicii de familie 2008-2011

Rata de fertilitate rata - numărul nașterilor pe an la de persoane. Rata medie a natalității este de de copii la de persoane. Indicatorul coeficientul mortalității generale este numărul de decese pe an la de persoane.

Rata medie de mortalitate este de decese la de persoane. Dacă mortalitatea la bătrânețe este o consecință a procesului fiziologic de îmbătrânire, atunci mortalitatea la copii, în primul rând sub vârsta de un an sugareste un fenomen patologic. Prin urmare, mortalitatea infantilă este un indicator al stării de sănătate socială, al sănătății populației. Ratele mortalității în primul an de viață sunt, de asemenea, inegale: cea mai mare mortalitate apare în prima lună de viață, iar morbiditatea populatiei prima lună - în prima săptămână.

Prin morbiditatea populatiei, se acordă o atenție specială următorilor indicatori de mortalitate infantilă la de persoane : Termenul "mortalitate perinatală" înseamnă mortalitate "în jurul" nașterii. Distingeți între mortalitatea antanatală înainte de nașteremortalitatea intrapartumă în timpul nașteriimortalitatea postnatală după naștereneonatală în termen de o lună de viață și mortalitatea timpurie neonatală în decurs de o săptămână de viață.

Mortalitatea antanatală și intrapartumă reprezintă o naștere mortală. Principalele cauze ale mortalității perinatale sunt traumatismele la naștere, malformații congenitale, asfixie etc.

Următorii factori afectează nivelul mortalității perinatale: socio-biologice vârsta mamei, starea ei în timpul sarcinii, istoricul avortului, numărul nașterilor anterioare etc. Studiile au arătat că mortalitatea infantilă este influențată de următoarele grupuri de factori: socio-economic și stilul de viață pe care îl determină, politica de sănătate, îngrijirea sănătății pentru femei și copii, metode specifice de combatere a mortalității infantile cauzate de miere și cauze co-sociale.

Cel mai important indicator al sănătății publice este mortalitatea infantilă - mortalitatea morbiditatea populatiei sub 1 an, calculată la de nașteri vii într-un an. Ea definește cel mai mortalitatea infantilă afectează toate demografiile. Rata scăzută a mortalității infantile este de copii la de persoane. Creșterea naturală a populației - diferența dintre rata natalității și rata de deces a populației la de persoane.

În prezent, în țările europene, există o scădere a creșterii naturale a populației din cauza scăderii natalității.

Speranța medie de viață - numărul de morbiditatea populatiei pe care o generație dată de nașteri va trebui să trăiască în medie sau numărul de semeni de o anumită vârstă, presupunând că, pe parcursul vieții, rata mortalității va fi aceeași ca în anul de calcul. După morbiditatea populatiei rezultă din definiție, acest indicator este calculat în funcție de datele de mortalitate legate de vârstă, folosind tabele speciale de mortalitate și metode statistice de calcul.

În prezent, rata mare este considerată a fi de de ani și mai mult, media de de ani și cea mică de de ani. Indicatorul îmbătrânirii populației este proporția persoanelor de peste 60 de ani. Indicatori ai mișcării mecanice a populației.

intalnire unica de 60 de ani

Mișcarea mecanică a populației - mișcarea migrația anumitor grupuri de oameni dintr-o regiune în alta sau în afara țării. Din păcate pentru anul trecut în interiorul patriei, datorită instabilității socio-economice, conflictelor interetnice, procesele de migrație au luat un caracter spontan, au devenit tot mai răspândite.

Mișcarea mecanică a populației are un impact mare asupra stării sanitare a societății. Datorită mișcării unor mase semnificative de oameni, se creează posibilitatea răspândirii infecțiilor.

caut femeie singura tiraspol

Migranții morbiditatea populatiei unul dintre principalele obiecte ale activității sociale. Rata de incidență. Morbiditatea este esențială în studiul stării de sănătate a populației. Morbiditatea este studiată pe baza analizei registrelor medicale din ambulatoriu și a instituțiilor policlinice și internate: certificate de dizabilitate; cărți ale pacienților care au ieșit din spital; cupoane statistice pentru înregistrarea diagnosticelor specificate; notificări de urgență despre boli infecțioase; certificate de deces etc.

Studiul morbidității include, de asemenea, o evaluare cantitativă rata de incidențăcalitativă structura morbidității și individuală frecvența bolilor transferate pe an. Distinge: morbiditatea reală - boala recent apărută într-un an dat; prevalența bolii durere - boli care au reapărut într-un an dat și au trecut din morbiditatea populatiei precedent până în prezent.

Incidența populației arată nivelul, frecvența, prevalența tuturor bolilor luate împreună și fiecare separat în rândul populației în ansamblul său și al grupurilor sale separate în funcție de vârstă, sex, profesie etc. Există morbiditatea populatiei de studiere a morbidității în funcție de datele de apelabilitate, conform datelor examinărilor medicale și cauzelor de deces.

Ratele de incidență sunt determinate de cifra corespunzătoare la Tipurile de morbiditate sunt următoarele: morbiditate generală, morbiditate cu handicap temporar, morbiditate infecțioasă etc.

Demografie Mortalitatea infantilă reprezintă număr morbiditatea populatiei decese a copiilor în vîrstă sub 1 an exprimat la născuţi-vii, într-un spaţiu şi timp dat. Mortalitatea copiilor în vârstă sub 5 ani reprezintă număr de decese a copiilor în vîrstă sub 5 ani exprimat la născuţi-vii, într-un spaţiu şi timp dat. Mortalitatea maternă reprezintă numărul de decese materne, exprimat ca raport la născuţi-vii, într-un spaţiu şi timp dat. Rata mortalităţii populaţiei generale după principalele cauze de deces reprezintă numărul total de decedaţi după principalele cauze de deces conform Clasificaţiei Internaţionale a Maladiilor revizia a X, la mii locuitori. Naşteri asistate de către personal medical calificat reprezintă naşterile asistate de către personal medical calificat medic, sora medicală, etc.

În prezent, structura mortalității și a morbidității se transformă: dacă în trecut, cele mai frecvente boli erau infecțioase erau cauza principală a morții populațieiacum predomină bolile non-infecțioase, adică bolile cronice - boli cardiovasculare, oncologice, neuropsihiatrice.

Acest lucru se datorează realizărilor medicamentului în lupta împotriva bolilor infecțioase în masă: vaccinare, măsuri pentru protecția muncii și a mediului eliminarea focurilor Dating site ul serios gratuit paris de malarie, ciumă etc.

În prezent, printre morbiditatea populatiei decesului în primul rând sunt bolile cardiovasculare, apoi cancerul și, în sfârșit, leziunile. În țara noastră, bolile cardiovasculare ocupă primul loc printre cauzele dizabilității. Schimbările în natura morbidității sunt facilitate de schimbare rapidă stil de viață, ceea ce duce la o încălcare a adaptării umane la mediu.

morbiditatea populatiei A apărut teoria bolilor civilizației. Bolile cronice neepidemice apar, deoarece civilizația în special, urbanizarea duce la o creștere rapidă a ritmului vieții, scoate o persoană din condițiile sale obișnuite de viață, la care s-a adaptat de multe generații, iar o persoană rămâne fără apărare împotriva ritmului și ritmurilor. Drept urmare, ritmurile biologice ale unei persoane, capacitatea sa de adaptare încetează să corespundă ritmurilor sociale, adică bolile moderne, precum cele cardiovasculare, sunt considerate de susținătorii teoriei bolilor civilizației ca o expresie a incapacității mediului existenței.

Una dintre cele mai importante sarcini ale unui specialist în asistență socială este îmbunătățirea adaptării medicale și sociale, cu alte cuvinte, indirect, activitățile specialiștilor în asistență socială ar trebui să contribuie la reducerea incidenței bolilor cronice neepidemice. Indicatori de dizabilitate. Disabilitatea este o tulburare de sănătate cu o tulburare persistentă a funcțiilor organismului, cauzată de boli, defecte de naștere, consecințele traumelor, care duc la limitarea vieții.

Indicatorii de dizabilitate sunt identificați prin înregistrarea datelor din expertiza medicală și socială. Indicatori de dezvoltare fizică. Dezvoltarea fizică - un indicator al creșterii și formării unui organism - depinde nu numai de ereditate, ci și de condițiile sociale.

Nivelul dezvoltării fizice a sondajului este evidențiat prin măsurători antropometrice și fiziometrice ale înălțimii, greutății morbiditatea populatiei, circumferinței toracice, forței musculare, depunerilor de grăsime, capacității vitale a plămânilor.

Pe baza datelor obținute, se stabilesc standarde de dezvoltare fizică pentru fiecare grup de vârstă.

Site ul finlandez de intalnire

Standardele servesc pentru o evaluare individuală a dezvoltării fizice, care se realizează în timpul examinărilor medicale. Nivelul dezvoltării fizice este strâns legat de condițiile climatice și geografice și de diferite grupuri etnice.

Morbiditatea raportată de medicii de familie — Direcția de Sănătate Publică Neamț

Observațiile medicale repetate masive de la an la an fac posibilă aprecierea schimbărilor nivelului de dezvoltare fizică și, în consecință, a schimbărilor în starea de sănătate a populației. Se numește ritmul accelerat al dezvoltării fizice accelerare. Accelerarea este observată deja în perioada de dezvoltare intrauterină a fătului. În viitor, există o accelerare a ritmului de creștere a greutății corporale, pubertate precoce, osificare morbiditatea populatiei a scheletului.

Site ul de dating mauritian

Accelerarea își lasă amprenta asupra dezvoltării organismului în viitor, asupra manifestării bolilor la o vârstă mai înaintată. Există o presupunere că accelerarea crește probabilitatea de a dezvolta boli cardiovasculare, diabet zaharat etc. Pentru știință, sănătatea publică și asistența medicală au o importanță deosebită pentru cercetările legate de îmbunătățirea activității organismelor și instituțiilor de asistență medicală, cu organizarea științifică a activității personalului medical etc.

Subiectele pentru astfel de cercetări pot fi: · Evaluarea stării de sănătate morbiditatea populatiei diferitelor categorii de cetățeni; · Analiza factorilor care influențează dezvoltarea unei anumite boli; · Evaluarea naturii și volumului nevoilor populației în îngrijiri medicale; · Studiul influenței diverșilor factori care determină aceste nevoi; · Evaluarea eficacității sistemului de asistență medicală existent; · Dezvoltarea căilor și mijloacelor de îmbunătățire a acestuia; făcând prognoze privind asigurarea populației de îngrijiri medicale.

Morbiditatea raportată de medicii de familie 2011

Pentru a efectua o astfel de cercetare, sănătatea publică, ca și alte discipline științifice, are propriile sale metode de cercetare. Metoda statistică permite să stabilească și să evalueze în mod obiectiv schimbările continue ale stării de sănătate a populației și să determine eficacitatea activităților organismelor și instituțiilor de asistență medicală.

Metoda de judecată a experților permite realizarea prognozelor pe baza tiparelor formulate anterior, de exemplu, este destul de posibil să se prevadă fertilitatea viitoare, populația, mortalitatea, mortalitatea cauzată de cancer etc.

Metoda istorică Este o metodă descriptivă. Se bazează pe studiul morbiditatea populatiei analiza proceselor de sănătate publică și de îngrijire a sănătății în diferite etape ale istoriei umane.

În UE, ratele standardizate ale mortalității au fost mai ridicate în rândul bărbaților decât în rândul femeilor pentru aproape toate cauzele principale de deces în Articol complet Principalele constatări Cele mai recente informații pentru UE referitoare la cauzele de deces sunt disponibile pentru perioada de referințăîn timp ce pentru sunt disponibile date pentru aproape toate statele membre ale UE. Tabelul 1 arată că bolile sistemului circulator și cancerul neoplasmele maligne au fost, de departe, principalele cauze de deces în UE

Metodă cercetare economică face posibilă stabilirea influenței economiei asupra asistenței medicale și, dimpotrivă, a asistenței medicale asupra economiei societății. Sursele de finanțare a asistenței medicale sunt cercetate și analizate, cele mai multe probleme utilizarea eficientă aceste fonduri.

Гос Порталы

Metodele utilizate în științele economice sunt utilizate pentru a studia influența factorilor socio-economici asupra sănătății umane. Aceste metode găsesc o aplicare directă în studiul și dezvoltarea unor probleme de sănătate precum contabilitatea, planificarea, finanțarea, managementul sănătății, utilizarea rațională a resurselor materiale, organizarea științifică a muncii în autoritățile și instituțiile medicale.

Metoda experimentală Este o metodă de căutare a formelor și metodelor de lucru noi, cele mai raționale, de a crea modele de îngrijire medicală, de a introduce cele mai bune practici, de a testa proiecte, ipoteze, de a crea baze experimentale, centre medicale etc.

Она поднималась от лодыжек и бедер, пока не затопила все его тело. В этом непривычном ощущении не было, впрочем, ничего неприятного -- скорее даже наоборот.

Metoda de observare și sondaj. Pentru a suplimenta și aprofunda aceste date, pot fi efectuate studii speciale. De exemplu, pentru a obține date mai aprofundate despre incidența persoanelor în anumite profesii, ei folosesc rezultatele obținute în timpul examinărilor medicale ale acestui contingent.

Pentru identificarea naturii și gradului de influență a condițiilor sociale și igienice asupra morbidității, mortalității și dezvoltării fizice, metodele de sondaj interviuri, metoda chestionarului ale persoanelor, familiilor sau grupurilor de persoane pot fi utilizate conform unui program special. Folosind metoda sondajului interviuputeți obține informații valoroase despre o varietate de probleme: economice, sociale, demografice etc.

Morbiditatea populatiei. SiteTitle

Metoda epidemiologică. Analiza epidemiologică ocupă un loc important printre metodele de cercetare epidemiologică. Analiza epidemiologică este un set de metode pentru studierea caracteristicilor procesului epidemic pentru a afla motivele care contribuie la răspândirea acestui fenomen pe un anumit teritoriu și pentru a elabora recomandări practice pentru optimizarea acestuia.

Single site ul de dating exigen i

Epidemiologia bolilor necomunicabile studiază cauzele și incidența bolilor necomunicabile pentru a dezvolta măsuri preventive și pentru a reduce prevalența acestor boli. Documentele OMS au indicat în mod repetat că sănătatea oamenilor este o calitate socială și, prin urmare, pentru evaluarea sănătății publice, OMS recomandă următorii indicatori: 1.

Deducerea brută produs national pentru îngrijirea sănătății. Disponibilitatea asistenței medicale și sociale primare. Acoperirea populației cu îngrijiri medicale. Nivelul imunizării populației. Extensia examinării femeilor însărcinate de către personal calificat. Starea nutrițională a copiilor.

 • Morbiditatea populatiei - Пакеты данных - aparate-cafea.ro
 • Dating Woman Objat
 • По большей части культура эта была основана на непосредственном использовании психической энергии, и именно это вот обстоятельство и отъединило ее от остальной части человеческого общества, которое все больше и больше полагалось на широкое использование механизмов.
 • Site ul gratuit de dating musulman pentru casatorie
 • Если тебе интересно, то биологи смогут рассказать об этом более подробнее.

Rata mortalității infantile. Speranța medie de viață.

Site ul complet de dating pentru femei

Alfabetizarea igienică a populației. Dacă vorbim despre condiționarea socială a sănătății, atunci ne referim la importanța ei și, uneori, la influența decisivă asupra factorilor de risc social. În cercetarea medicală și socială, în țara noastră, în mod tradițional, se utilizează următorii indicatori pentru cuantificarea sănătății morbiditatea populatiei, regional și public: 1.

Indicatori demografici. Dezvoltare fizică. Astfel, sănătatea publică și asistența medicală ca știință medicală independentă studiază impactul condițiilor sociale și al factorilor de mediu asupra sănătății populației pentru a dezvolta măsuri preventive pentru îmbunătățirea sănătății sale și îmbunătățirea îngrijirii medicale.

Igiena generală: note de prelegere Yuri Yurievici Eliseev Criterii de definire, metode și principii pentru studiul stării de sănătate a populației copilului Sănătatea populației copilului constă în sănătatea indivizilor, dar este considerată și ca o caracteristică a sănătății publice.

Morbiditatea populatiei publică nu este doar un concept medical, dar, în mare măsură, public, social și categorie economicădeoarece mediul social și natural extern este mediat prin condițiile specifice de viață ale populației.

În ultimii ani, direcția asociată cu utilizarea unui sistem pe mai multe niveluri pentru evaluarea stării de sănătate a populației copiilor s-a dezvoltat intens. Principalele grupuri de indicatori statistici utilizați pentru caracterizarea sănătății publice a contingentului copiilor și adolescenților sunt următorii: 1 medical și demografic; 3 distribuirea copiilor pe grupe de sănătate; 4 morbiditate; 5 date despre handicap.

Criteriile medicale și demografice care caracterizează starea populației copilului includ următoarele: 1 fertilitatea morbiditatea populatiei un indicator care caracterizează procesul de reînnoire a noilor generații, care se bazează pe factori biologici care afectează capacitatea organismului de a reproduce urmași; 2 mortalitate - un indicator care caracterizează intensitatea procesului de deces al persoanelor de o anumită vârstă și gen în populație; 3 creșterea naturală a populației - caracteristică generalizatoare a creșterii populației; poate fi exprimat ca un număr absolut ca diferența dintre numărul nașterilor și numărul de decese pe an, sau calculat ca diferența dintre rata fertilității și a mortalității; 4 speranța medie de viață - un indicator care determină câți ani, în medie, o generație dată de născuți va trebui să trăiască, dacă de-a lungul vieții acestei generații, ratele mortalității rămân aceleași ca și în momentul de față.

Indicatorul speranței de viață este calculat pe baza ratelor de mortalitate specifice vârstei prin construirea tabelelor de viață; morbiditatea populatiei mortalitatea infantilă - un indicator care caracterizează mortalitatea copiilor născuți vii de la naștere până la vârsta morbiditatea populatiei 1 an.

Următorul indicator care caracterizează starea populației copilului este dezvoltarea fizică. Dezvoltarea fizică este unul dintre indicatorii obiectivi și informali ai stării de sănătate a populației copilului, care se schimbă în prezent la fel de brusc ca alți indicatori morbiditate, mortalitate etc. Dezvoltarea fizică este înțeleasă ca un complex de proprietăți și calități morfologice și funcționale ale unui organism în creștere, precum și nivelul maturizării sale biologice vârsta biologică.

Analiza dezvoltării fizice face posibilă aprecierea ratelor morbiditatea populatiei maturizare biologică și armonia stării morfologice și funcționale, atât a unui individ cât și a populației copilului în ansamblu. Dezvoltarea fizică este un indicator index integral al bunăstării sanitare și igienice a populației copilului, deoarece depinde în mare măsură de varietatea factorilor externi și interni. Există 3 grupuri de factori principali care determină direcția și gradul de dezvoltare fizică: 1 factori endogeni ereditate, influențe intrauterine, prematuritate, defecte congenitale etc.

 • Biroul Naţional de Statistică
 • Femeia care cauta omul intalnirii
 • Statistici privind cauzele de deces - Statistics Explained
 • Впечатление было пугающе живым и не оставило его до самого конца.
 • Matrimoniale prieteni casatori bucuresti
 • Они посылали робота более чем к десятку куполов -- и каждый раз все с тем же результатом,-- пока не натолкнулись на сцену, которая в этом аккуратном, тщательно упакованном мире буквально ни в какие ворота не лезла.

Totuși, toți factorii de mai sus acționează în unitate și interdependență, deoarece dezvoltarea fizică este un indicator al creșterii și formării unui organism, acesta se supune nu numai legilor biologice, ci depinde în mare măsură de un set complex de condiții sociale care au o importanță decisivă. Mediul social în care se află un copil își modelează în mare măsură și își schimbă sănătatea, inclusiv determinarea nivelului morbiditatea populatiei dinamicii dezvoltării fizice.

Monitorizarea sistematică a creșterii și dezvoltării copiilor și adolescenților din Rusia este o parte integrantă a sistemului de stat de monitorizare medicală a sănătății tinerei generații. Algoritmul pentru o astfel de observație include antropometrie, somatoscopie, fiziometrie și evaluarea standardizată a datelor obținute. Distribuția copiilor pe grupe de sănătate este utilizată ca o caracteristică clară a stării de sănătate a populației copilului, ca indicator al bunăstării sanitare.

Determinarea criteriilor care caracterizează și determină distribuția copiilor și adolescenților pe grupe de sănătate se realizează ținând cont de așa-numitele semne definitorii ale sănătății, care au fost considerate mai devreme.

Morbiditatea este unul dintre cele mai importante criterii care caracterizează sănătatea populației copilului.